Ψήφισμα Ο.Δ.Υ.Ε. για μέτρα προστασίας των εργαζομένων στα δικαστήρια

Η .Ο.Δ.Υ.Ε. σήμερα 7/3/2020 ανακοίνωσε ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού απέδειξε ότι η πολιτική των περισσοτέρων κυβερνήσεων και της ΕΕ αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα και αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι η πολιτική αυτή επικίνδυνη για την ίδια τη ζωή των πολιτών.

Εμείς οι εργαζόμενοι, με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.

Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων.

Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως και ψηφίστηκαν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τις οποίες καταργούνται χρόνια κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ οι απολύσεις ξεπέρασαν τις 100.000 μέσα σε λίγες μέρες. Όμως, η απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι περιορισμοί δεν αφορούν την συνδικαλιστική δράση. Αντίθετα τα συνδικάτα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή και προασπίζουν τα δικαιώματα και την υγεία των εργαζομένων.

Με αφορμή την σημερινή 7 Απρίλη 2020 Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία, διεκδικούμε, όπως εκφράζεται και από την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος(Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.):

  1. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  2. Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  3. Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ